10. helyezés az országos AIDS versenyen

 

 aids   Iskolánk vöröskeresztes diákjai az idén is elindultak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt internetes fordulóján, melyen megyei második helyezést értek el. Ezzel megismételtük tavalyi eredményünket, de a szerencse kedvezett, hogy az idén bejutottunk az országos AIDS döntőbe is, ahol 19 csapattal mértük össze tudásunkat. A csapat tagjai Czirok Teréz 10. A, Tóth Ninett és Szász Evelin 10. C osztályos tanulók voltak.
   A felkészülés a Vöröskereszt honlapján kiadott szakmai anyag alapján történt Szabóné Tóth Gabriella védőnő irányításával. Emellett AIDS ellenes pólóval és plakáttal is kellett készülni, melynek tervezésébe besegítettek a média fakultációs diákok és Nagy Károly tanárúr. Ezen kívül Krizsán Sándor az AIDS vírus jellemzőit vette át a lányokkal. Kapásné Pleskó Andrea a verseny menedzselését végezte. A team munka eredménye lett ez a szép eredmény, ahol többségében magasabb évfolyamos diákokkal mérkőztek meg a lányok.  

 
   A verseny helyszíne Budapesten a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházában volt. Minden résztvevő kis vörös szalagot kapott érkezéskor, mely az AIDS ellenes küzdelem jelképe. A Queen együttes zenéjétől hangos díszterem megtelt a 19 csapat résztvevőivel és kísérőikkel. Az ünnepélyes megnyitó után kb. 3 órás versenyen változatos feladatokat kellett megoldania a csapatoknak, teszt- gyakorlati- és kreatív jellegűeket egyaránt. Védőnő kolléganőmmel nagyon izgultunk a lányokért. A versenyt Selymes Erik a Magyar Vöröskereszt országos vezetője zárta beszédével, majd vidám hangulatú eredmény-hirdetéssel és az AIDS napra való emlékezéssel fejeződött be a rendezvény. A leghangulatosabb az AIDS szalag kirakása volt vörös mécsesekből, ill. ki-ki meggyújthatta a saját mécsesét is, ezt 1 perces néma felállás követte, mely alatt emlékeztünk az áldozatokra. A végén a „Hey Baby” hangulatos, ritmusos zeneszámra az egész terem mozgásba lendült és fiatal és idős egyaránt táncolt. Egy igazi jó közösségi rendezvény részesei lehettünk.
   Bízunk benne, hogy a következő években lesznek újabb lelkes tanulni vágyó diákok, akikkel megismételhetjük vagy fokozhatjuk az eddigi sikeres munkát.

 

Fotók a versenyről (forrás:www.mivk.hu):  

 

10.helyezes emleklap