Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Tel.: +36 62 547 060 Fax: +36 62 547 063


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.
SZTE Konfuciusz Intézet


Microsoft Innovatív Iskola Program


ECDL

Ösztöndíj keretében jutottunk ki Kínába. Két hetet töltöttünk ott, 2017. július 17-től július 30-ig. Összesen tízen vettünk részt ebben a táborban, az Eötvös József Gimnáziumból öt tanuló. Életre szóló élménnyel gazdagodtunk. Közelebbről ismerhettük meg a kínai kultúrát, lehetőséget kaptunk arra, hogy gyarapítsuk a kínai nyelvtudásunkat. Először Pekingben töltöttünk öt napot. Itt megcsodálhattuk a kínai Nagy Falat, a Tiltott Várost, és a Nyári Palotát. Pekingből gyorsvonattal utaztunk át Shanghai-ba, ahol rengeteg programot szerveztek nekünk. Elmentünk múzeumba, ahol megnéztük, hogyan fejlődött Shanghai a kezdetektől, majd a shanghai TV-toronyba is ellátogattunk, ami a város legmagasabb felhőkarcolója: 632 méter magas, 123 emeletes. Látogatást tettünk a Yu Yuan Kertbe is, ami tulajdonképpen egy piac, ahol mindent árulnak.  Mindennap voltak tanóráink, melyeket a Shanghai Egyetemen (SISU) tartottak. Ebben a táborban bárki részt vehet, aki a Konfuciusz Intézeten keresztül tanulja a kínai nyelvet. Jómagam már lassan 3 éve tanulok kínaiul az Eötvös József Gimnáziumban. Számos ösztöndíj kerül meghirdetésre, melyek segítségével kijuthatunk, és akár több évet is tanulhatunk kínai egyetemen. Ez órasi lehetőség! Szerencsésnek tartom magam, mivel már kétszer is kijutottam Kínába ösztöndíj keretében.

Bővebben...

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban zajlik az a háromnapos program, amelynek köszönhetően testvériskolájuk, a szegedi Eötvös József Gimnázium képviselői a vajdasági városba látogathattak.

A Határtalanul elnevezésű program keretein belül együtt dolgozhatnak, tanulhatnak, barátkozhatnak a szerb és magyar ajkú diákok egyaránt.

A szegedi iskola diákja, Árgyelán Klaudia már tavaly is részt vett a programban. Arról beszélt, hogy mikkel foglalkoznak az itt eltöltött három napban. „Most éppen Szeged környéki, és szegedi írók munkáját dolgozzuk fel. Külön csoportokban dolgozunk. Egy csoport a biológiai részt tanulmányozza, hogy milyen növények vannak, a másik a történelmi részt, Szeged történelmét, illetve egy külön plakátban dolgozzuk fel Szeged hírességeit, nevezetességeit.”

Gusztony Endre, a Svetozar Marković Gimnázium tanulója a történelem szekcióban dolgozik. „Már részt vettem tavaly is a programban, és csak 2-3 visszatérő gyerek van, de amikor megláttuk egymást, akkor egymás nyakába borultunk, és szerintem itt igazi barátságok szövődnek.”

A műhelymunkákban szerb diákok is részt vesznek - mondta Kovács Smit Edit, az együttműködés koordinátora, Svetozar Marković Gimnázium magyartanára. „A programnak iskolán belül van egy nagyon pozitív hatása. Így négy év után azt tudom mondani, hogy a szerb gyerekek körében is pozitív hozzáállás alakult ki úgy a magyar diákok felé, mint maga a program iránt.”

21 diák és 4 tanár utazott Újvidékre Magyarországról. Áprilisban az újvidéki diákok és tanárok látogathatnak el Szegedre, hogy ott ők mutassák be saját városuk kultúráját. Eitler József, főigazgató-helyettes, Eötvös József Gimnázium, Szeged: „Úgy gondolom, hogy az emberek, és főleg a fiatalok úgy kerülhetnek egymáshoz igazából közel, hogyha valamilyen közös cél érdekében együtt tudnak tevékenykedni. Az elmúlt évek ezt fényesen igazolták.”

A program megvalósulását a magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Pannon RTV

 

A fenti cikk a Pannon RTV írásos engedélyével került megjelenítésre honlapunkon.

A Pannon RTV beszámolója

 

A Svetozar Marković Gimnázium meghívására november 9-e és 11-e között Újvidékre látogatott testvériskolájuk, a szegedi Eötvös József Gimnázium 21 diákja és négy tanára.

magyar szo 2017 11A találkozó a Határtalanul 2017/2018 – Tanteremcsere című projektum első összejövetele. Ittlétük során a diákok négy plakátot készítettek, melyeknek témái a városok természet- és földrajzi, irodalmi, kulturális és történelmi vonatkozásai. A program keretében a szegedi diákok két tanórát is meglátogattak az itteni gimnáziumban. A vendéglátó diákok vezetésével kis csoportokban igyekeztek felfedezni a belvárost, megnéztek egy színházi előadást, és fellátogattak a Péterváradi várba. A vendégdiákokkal alkalmi beszélgetést is készítettünk, ezt keddi számunkban közöljük. Felvételünk a műhelymunkát örökíti meg a Svetozar Marković Gimnázium alagsori termében. A Határtalanul program fő támogatója a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma, az újvidéki program megvalósulását és színvonalát segítette a helyi Signum és a Rekord Erdeš vállalat.

A fenti cikk az Magyar Szó írásos engedélyével került megjelenítésre honlapunkon.

Írta: szb
Fotó: Dávid Csilla
Magyar Szó cikkjének elérhetősége


Szeptember 30.-án tartotta az Intézet  az SZTE Rektori Hivatalában a már hagyománnyá vált  Konfuciusz Napot. A program első felében játékos  programokon lehetett kínai ajándékokat nyerni, majd egy rendhagyó Teaház során a sanghaji nyári táborban járt diákok élménybeszámolóját hallgathattuk meg. Gimnáziumunk tanulói, Lázár Réka és Batki Batrix első, Csóti Patrícia már második alkalommal járt Kínában. 
Végül az Őszközép Ünnepet is felidézve kínai tea- és holdsütemény kóstolón vettünk részt.
 
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_1 Konfuciusz_teaház_1
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_2 Konfuciusz_teaház_2
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_3 Konfuciusz_teaház_3
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_4 Konfuciusz_teaház_4
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_5 Konfuciusz_teaház_5
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_6 Konfuciusz_teaház_6
Konfuciusz_teah...
Konfuciusz_teaház_7 Konfuciusz_teaház_7

 

Az EMMI támogatásával megvalósuló "Határtalanul!" pályázat keretében 2017. április 6-8. között testvériskolánkat, az újvidéki Svetozar Markovic Gimnáziumot látogattuk meg. 31 tanulónk járt Újvidéken a "Kultúrák találkozása" című projekt megvalósítása érdekében.

 

Iskolánk három 11. osztályos tanulója idén márciusban eTwinning találkozón vett részt Toszkánában Kisdiné Papós Ágnes tanárnő vezetésével. A találkozót Colle di Val d'Elsa település iskolája, a Liceo "A. Volta" szervezte. A diákok az első világháborúhoz kötődő projektben bemutatókkal idézték fel a történelmi eseményt.

 

Az EMMI támogatásával megvalósult "Határtalanul!" pályázat keretében viszonoztuk 2016. április 7-9. között testvériskolánk, az újvidéki Svetozar Markovic Gimnázium tanulóinak őszi látogatását. A 11. C és 10. B osztályokból 21 tanulónk járt Újvidéken a "Természet nem ismer határokat" projekt megvalósítása érdekében.

Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012
Szavazás - 2012
Szavazás - 2012 Szavazás - 2012

Képek iskolánk életéből

randomkep- (28).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (39).jpg randomkep- (55).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (9).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (43).jpg randomkep- (20).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (27).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (23).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (8).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (35).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (26).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (11).jpg

Copyright © 2019 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .